Марин Маринов репетира за огнения спектакъл пред Нова телевизия

Екип на Нова телевизия засне ексклузивен репортаж от генералната репетиция на кмета на село Добрич – Марин Маринов по запалването на най-големия огън в страната навръх Сирни Заговезни. Екипът на Нова телевизия ще се върне в Добрич за отразяване и на самото запалване. Специално издигната клада е с височина 13 метра, а пламъците от нея вероятно ще достигнат двойно повече, сподели Марин Маринов. Вътре в кладата са вградени над 15 кубика дървени отпадъци.

Разбира се, вземаме и всички предохранителни мерки, тук ще има присъствие на огнеборци, очаквам да дойде и кмета на общината Иво Димов, каза още Марин Маринов. Празникът ще започне от 16,00 часа в неделя и ще се превърне в един своеобразен фолклорен фестивал. В него ще участват няколко фолклорни и танцови състава от региона с над 100 участници. Хората, които ще дойдат да наблюдават фееричното зрелище са десетки пъти повече.

Не се страхувам от запалването на огъня, сподели кметът на село Добрич, който ще бъде издигнат до върха на кладата за да запали огъня най-напред оттам. Това нещо съм го правил вече няколко пъти, макар и на по-малка височина, но съветвам моите колеги да не се хвърлят в подобни начинания, без да имат опит, защото рискуват да се самозапалят, сподели още кметът Маринов. Огненият спектакъл в Добрич ще бъде най-величествения в страната, но ние не искаме да влизаме с това в Книгата на Гинес. Правим го единствено заради вечния стремеж на хората от нашето село да вървят напред и нагоре. Това беше и причината да удвоим размерите на огнената клада, каза още Марин Маринов пред репортерите. Всичко останало хората ще имат възможност да видят в репортажа, който ще бъде излъчен по Нова телевизия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s